Difference between revisions of "Terra Palma"

From Ravnens wiki
Jump to navigation Jump to search
(Created page with "Våpen: På blått felt en gull hånd med et øye i håndflaten, palmat. T. var Håndens kirkestat plassert i Skillepasset, i fjellene mellom Ravnariket og Avig...")
 
 
Line 1: Line 1:
 
Våpen: På blått felt en gull hånd med et øye i håndflaten, palmat.
 
Våpen: På blått felt en gull hånd med et øye i håndflaten, palmat.
  
T. var [[Hånden]]s kirkestat plassert i [[Skillepasset]], i fjellene mellom [[Ravnariket]] og [[Avignon]]. Håndens tilstdeværelse i området begynte allerede i 990 aN (299 aE) etter bybrannen i [[Skusle]]. Denne bebyggelsen ble brent ned i 1000 aN (309 aE).
+
Terra Palma var [[Hånden]]s kirkestat plassert i [[Skillepasset]], i fjellene mellom [[Ravnariket]] og [[Avignon]]. Håndens tilstdeværelse i området begynte allerede i 990 aN (299 aE) etter bybrannen i [[Skusle]]. Denne bebyggelsen ble brent ned i 1000 aN (309 aE).
  
I et forlik ved Den [[Khontiske Domstol, Den|Khontiske Domstol]] i 1009 aN (318 aE) ble området gitt til [[numenisme]]n som vederlag mot det ravnske misjonsforbudet av året før. Presteskapet besluttet å bygge opp en by kun tilegnet Hånden. Området ble deretter en suveren stat under Hånden, og ble gitt navnet ''Terra Palma'', "Håndens land".
+
I et forlik ved [[Den Khontiske Domstol]] i 1009 aN (318 aE) ble området gitt til [[numenisme]]n som vederlag mot det ravnske misjonsforbudet av året før. Presteskapet besluttet å bygge opp en by kun tilegnet Hånden. Området ble deretter en suveren stat under Hånden, og ble gitt navnet ''Terra Palma'', "Håndens land".
  
T. var i mange år hovedsete for numenistene, og de [[khontisk-ortodokse]] var lite populære. Stedet fungerte også som hovedsete for de forskjellige helgenenes [[helgenprest]]er, og var tilholdssted for den til enhver tid sittende [[Almus Pater]] eller [[Alma Mater]].
+
Terra Palma var i mange år hovedsete for numenistene, og de [[khontisk-ortodokse]] var lite populære. Stedet fungerte også som hovedsete for de forskjellige helgenenes [[helgenprest]]er, og var tilholdssted for den til enhver tid sittende [[Almus Pater]] eller [[Alma Mater]].
  
Etter [[Rahel]]s invasjon og overtagelse av [[Avignon]] og T., opphørte Håndens virke i T., og byen heter nå nok en gang [[Skilleby]]. Rahelsk lov sa at all annen organisert religion enn [[anthaisme]] er forbudt, og naturlig nok hadde helgenprestene ikke særlig stort spillerom. Etter [[Fornyelsen]] i 1182 aN ble deler av prestevirket gjenopptatt under [[rahelsk numenisme]], men hovedsetet er nå plassert i [[Kandhar]].
+
Etter [[Rahel]]s invasjon og overtagelse av [[Avignon]] og Terra Palma, opphørte Håndens virke i området, og byen heter nå nok en gang [[Skilleby]]. Rahelsk lov sa at all annen organisert religion enn [[anthaisme]] er forbudt, og naturlig nok hadde helgenprestene ikke særlig stort spillerom. Etter [[Fornyelsen]] i 1182 aN ble deler av prestevirket gjenopptatt under [[rahelsk numenisme]], men hovedsetet er nå plassert i [[Kandhar]].
  
 
==Se også==
 
==Se også==

Latest revision as of 09:32, 26 February 2018

Våpen: På blått felt en gull hånd med et øye i håndflaten, palmat.

Terra Palma var Håndens kirkestat plassert i Skillepasset, i fjellene mellom Ravnariket og Avignon. Håndens tilstdeværelse i området begynte allerede i 990 aN (299 aE) etter bybrannen i Skusle. Denne bebyggelsen ble brent ned i 1000 aN (309 aE).

I et forlik ved Den Khontiske Domstol i 1009 aN (318 aE) ble området gitt til numenismen som vederlag mot det ravnske misjonsforbudet av året før. Presteskapet besluttet å bygge opp en by kun tilegnet Hånden. Området ble deretter en suveren stat under Hånden, og ble gitt navnet Terra Palma, "Håndens land".

Terra Palma var i mange år hovedsete for numenistene, og de khontisk-ortodokse var lite populære. Stedet fungerte også som hovedsete for de forskjellige helgenenes helgenprester, og var tilholdssted for den til enhver tid sittende Almus Pater eller Alma Mater.

Etter Rahels invasjon og overtagelse av Avignon og Terra Palma, opphørte Håndens virke i området, og byen heter nå nok en gang Skilleby. Rahelsk lov sa at all annen organisert religion enn anthaisme er forbudt, og naturlig nok hadde helgenprestene ikke særlig stort spillerom. Etter Fornyelsen i 1182 aN ble deler av prestevirket gjenopptatt under rahelsk numenisme, men hovedsetet er nå plassert i Kandhar.

Se også