Difference between revisions of "Khebs Umfalla esh-Shedim"

From Ravnens wiki
Jump to navigation Jump to search
Line 3: Line 3:
 
Khebs Umfalla skal etter sigende ha vært den som ledet samaranske tropper til den endelige utslettelsen av de [[Sannferdige]] i det som skulle bli [[Fandrisk Ciunna]] etter krigen. Hans voldsomme magiske kraft skal ha vært tilstrekkelig til å drive gudinnen [[Elana]] til å oppløse seg selv. Hoffet til Khebs Umfalla i [[Ireion]] er fullt av [[ciunnai|ciunniske]] slaver som er etterkommere etter Sannferdige krigere.<br>
 
Khebs Umfalla skal etter sigende ha vært den som ledet samaranske tropper til den endelige utslettelsen av de [[Sannferdige]] i det som skulle bli [[Fandrisk Ciunna]] etter krigen. Hans voldsomme magiske kraft skal ha vært tilstrekkelig til å drive gudinnen [[Elana]] til å oppløse seg selv. Hoffet til Khebs Umfalla i [[Ireion]] er fullt av [[ciunnai|ciunniske]] slaver som er etterkommere etter Sannferdige krigere.<br>
 
<br>
 
<br>
Khebs Umfalla ble født i [[Abu Ghaffar]] i 680 aN, og fulgte med faren til [[El-Namah]] i 714, da Fullah ble fordrevet fra Abu Ghaffar. Som nest eldste sønn, uten egen kommisjon, var det Khebs Umfallas plikt å beskytte farens liv da han måtte reise, og han ble lydig med, selv om han nok hadde foretrukket å holde seg i nord, nær den langt eldre broren [[Nuft-Shakh Ali esh-Shedim|Nuft-Shakh Ali]], som fortsatte å regjere over Abu Ghaffars naboprovins [[Basr-al-Hemnet]]. Reisen gikk til Taflet, der familieoverhodet [[Zetnan esh-Shedim|Zetnan]] lot [[El-Namah]] bli skilt ut fra den store, mektige Taflet-provinsen, og ga det lille emiratet El-Namah til Fullah. Nærheten mellom Taflet og El-Namah gjorde at Khebs Umfalla kunne bli boende i den større byen, og la faren reise på egen hånd til den lille provinsen han hadde blitt gitt i gave. På veien mot Taflet hadde Khebs Umfalla møtt [[noiad]]en [[Senyana]], som hadde fortalt ham om tropisk land på den andre siden av havet, og den unge [[efreti]]en hadde begynt å legge planer for framtidig ekspansjon, så da Zetnan tilbød Khebs Umfalla å ta kontroll over Taflet fra den svakelige [[Aggazet nur-Iblis]], grep han sjansen med begge hender. Senyana ble værende ved hoffet hans som en slags uformell rådgiver.
+
Khebs Umfalla ble født i [[Abu Ghaffar]] i 680 aN, og fulgte med faren til [[Taflet]] i 714, da Fullah ble fordrevet fra Abu Ghaffar. Som nest eldste sønn, uten egen kommisjon, var det Khebs Umfallas plikt å beskytte farens liv da han måtte reise, og han ble lydig med, selv om han nok hadde foretrukket å holde seg i nord, nær den langt eldre broren [[Nuft-Shakh Ali esh-Shedim|Nuft-Shakh Ali]], som fortsatte å regjere over Abu Ghaffars naboprovins [[Basr-al-Hemnet]]. Reisen gikk til Taflet, der familieoverhodet [[Zetnan esh-Shedim|Zetnan]] lot [[El-Namah]] bli skilt ut fra den store, mektige Taflet-provinsen, og ga det lille emiratet El-Namah til Fullah. Nærheten mellom Taflet og El-Namah gjorde at Khebs Umfalla kunne bli boende i den større byen, og la faren reise på egen hånd til den lille provinsen han hadde blitt gitt i gave. På veien mot Taflet hadde Khebs Umfalla møtt [[noiad]]en [[Senyana]], som hadde fortalt ham om tropisk land på den andre siden av havet, og den unge [[efreti]]en hadde begynt å legge planer for framtidig ekspansjon, så da Zetnan tilbød Khebs Umfalla å ta kontroll over Taflet fra den svakelige [[Aggazet nur-Iblis]], grep han sjansen med begge hender. Senyana ble værende ved hoffet hans som en slags uformell rådgiver.
  
 
[[Category: Personer]]
 
[[Category: Personer]]
 
[[Category: Demoner]]
 
[[Category: Demoner]]
 
[[Category: Samara]]
 
[[Category: Samara]]

Revision as of 16:51, 9 April 2023

Samaransk emir, først over Taflet, så over hele Al-Maan, senere over Unnah-Siuun. Khebs Umfalla skal ha fått en åpenbaring i 716 aN om at det fantes tropisk land på et annet kontinent, en visjon muligens gitt av hans tjenerinne, en noiad ved navn Senyana. Han valgte derfor å reagere på at hans onkel Zetnan ville dele Taflet mellom Khebs Umfalla og hans far, Fullah, med å akseptere delingen under forutsetning av at han skulle få styre den "første oversjøiske samaranske provinsen" når den en gang ble erobret. I 1068 ble derfor Khebs Umfalla emir over Al-Maan, på det tidspunktet Samaras suverent største provins. Imidlertid ble provinsen i største laget, full av konflikter som den var, så i 1081 aN valgte han å dele emiratet i fire, men beholdt den mest verdifulle fjerdedelen selv. De andre tre ble gitt til familiemedlemmer som hadde vært til hjelp ved erobringen av Al-Maan.

Khebs Umfalla skal etter sigende ha vært den som ledet samaranske tropper til den endelige utslettelsen av de Sannferdige i det som skulle bli Fandrisk Ciunna etter krigen. Hans voldsomme magiske kraft skal ha vært tilstrekkelig til å drive gudinnen Elana til å oppløse seg selv. Hoffet til Khebs Umfalla i Ireion er fullt av ciunniske slaver som er etterkommere etter Sannferdige krigere.

Khebs Umfalla ble født i Abu Ghaffar i 680 aN, og fulgte med faren til Taflet i 714, da Fullah ble fordrevet fra Abu Ghaffar. Som nest eldste sønn, uten egen kommisjon, var det Khebs Umfallas plikt å beskytte farens liv da han måtte reise, og han ble lydig med, selv om han nok hadde foretrukket å holde seg i nord, nær den langt eldre broren Nuft-Shakh Ali, som fortsatte å regjere over Abu Ghaffars naboprovins Basr-al-Hemnet. Reisen gikk til Taflet, der familieoverhodet Zetnan lot El-Namah bli skilt ut fra den store, mektige Taflet-provinsen, og ga det lille emiratet El-Namah til Fullah. Nærheten mellom Taflet og El-Namah gjorde at Khebs Umfalla kunne bli boende i den større byen, og la faren reise på egen hånd til den lille provinsen han hadde blitt gitt i gave. På veien mot Taflet hadde Khebs Umfalla møtt noiaden Senyana, som hadde fortalt ham om tropisk land på den andre siden av havet, og den unge efretien hadde begynt å legge planer for framtidig ekspansjon, så da Zetnan tilbød Khebs Umfalla å ta kontroll over Taflet fra den svakelige Aggazet nur-Iblis, grep han sjansen med begge hender. Senyana ble værende ved hoffet hans som en slags uformell rådgiver.