Byrd

From Ravnens wiki
Jump to navigation Jump to search

Våpen: På sølv felt en svart øks.

Byrd.jpg

Teogent monarki helt nord langs vestkysten. Landets historie strekker seg i følge legendenen lenger tilbake enn noen andre (se: Verdenshistorie). Landet er i følge Salgawash Sjøfareren kaldt og ugjestmildt uten særlig skog og med dype fjorder. Nord for Byrd ligger evig is og hylende mørke.

Befolkningen i Byrd er Vestmenn og språket likner eidisk, men med rullende r og rungende, dype vokaler. Byrderene er spesielt kjent for å banne mye. Folket tilber gudene Byrd, Cora, Arven, Terwar og Sankara og flere av de Skyggeløse. Kongen regnes som Byrds ætling og vært år gjennomgår han et rituelt samleie med gudinnen eller hennes stedfortreder (se Historie, under). Byrderene selv er kjent for å være hissige, krigerske, modige og meget drikkfeldige. Utryket "Å krangle med en byrder" betegner en meget dumdristig handlig i hele den siviliserte delen av verden.

Flere kjente personer og helgener skal ha sitt opphav i Byrd, blant dem trollmannen Garradaius, St. Kneussus og Ridder Vannasussi, den senere St. Loup!

Historie

Byrds historie strekker seg tilbake i mytisk tid. I årene etter tidsregningen begynnelse (691 fE) forsvant gudinnen Cora fra Byrd, og det årlige møte mellom konge og gudinne skjedde med en av gudinnens prestinner.

Salgawash Sjøfareren kartla i 430-årene aN (250-årene fE) Byrds kyster, og landets eksistens ble kjent så langt sør som til Avignon.

På slutten av 800-tallet og begynnelsen av 900-tallet aN (omkring 100 aE) drev byrderene en voldsom krigføring mot skaterene om øya Arran.

I årene før 1000 aN (309 aE) raser en borgerkrig i Byrd, mellom dronningens lojale styrker på den ene siden og opprøreren prins Pikkakavi på den andre.

Byrdiske leiesoldater under prinsen på jakt etter kongen av Byrd, brant ned Skilleby i 1000 aN (309 aE), men en liten styrke av dronningens soldater kom seg ut av byen og fant den tapte gudinnen Cora.

I 1002 aN (311 aE) kommer følget under ledelse av Baron Vannhalla til Byrd med gudinnen og det blir én måneds feiring. Byrderene regner sin tidsregning fra denne dato. Året etter gifter Vannhalla seg med prinsessen av Byrd og blir konge. Etter Vannhalla har slekten vært ubrutt fram til dagens Dronning Marja, som har sittet på tronen siden år 1167 aN.

For folkeliv og klesdrakt, se Appendix V