Salgawash Sjøfareren

From Ravnens wiki
Jump to navigation Jump to search

Salgawash Sjøfareren, ca 275 - 204 fE (ca 415 - 487 aN), er en halvmytisk nasjonalhelt fra Eidaland. Fødselsår er ukjent. I 255 fE (436 aN) trådte han fram for hoffet i Tarakvissel og gjorde straks furore i den unge staten. Salgawash steg fort i gradene, giftet seg med datteren til en av prinsene, og overtalte ham til å utruste en ekspedisjon for å utforske områdene utenfor kysten av Eidaland.

I 253 fE (436 aN) la Salgawash ut på sin sagnomsuste ekspedisjon. I årtier målte han kystlinjene, loddet dyp, tegnet draft og kart og kartla kysten så langt sør som til Samara. Draftene la grunnlag for karttegnere i Avignon og Tril i århundrer. Han grunnla et system for navigasjon som sto uendret til Suleiman el-Guren forbedret det 600 år senere!

I 224 fE (467 aN) kom Salgawash Sjøfareren ifølge hans egen krønike til det mystiske Wanton, hvor han skal ha blitt keiserens venn og hjulpet ham i en krig der Salgawash selv skal ha drept mange tusen fiender! Utstyrt med rike gaver forlot han landet, og vente hjem til Eidaland. Han nådde Tarakvissel i 204 fE (487 aN), men døde av glede over å se sitt hjemland i det fartøyet la til. Kun én sjømann overlevde turen, og brakte hans uvurderlige krønike i land.

Salgawash Sjøfarerens krønike regnes som en nasjonalskatt i hjemlandet, og hans modige ferd er både et eksempel til etterfølgelse og en vesentlig bidragsyter til eidalendingenens nasjonale stolthet og enhet. Hans etterkommere utgjør den markante kongsslekten Sjøungene. Han dyrkes som en helt i store deler av verden, og eventyrene om hans virke er bare overgått av den eventyrlige mengden draft og kart han etterlot seg.