Hovedside

From Ravnens wiki
Revision as of 09:17, 9 May 2023 by Lubricus (talk | contribs) (→‎Category:Religioner)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search
Kart over Khontica uten grenser

Velkommen til Encyclopedia Corvia

Dette er et oppslagsverk over Ravnaverden, den rollespillverden som har blitt skapt av alle bidragsyterne til Ravns laiver. Disse sidene er både ment som en hyllest til alle som har arbeidet for å gjøre denne verden levende og som en base for at alt dette arbeidet ikke skal gå tapt.

Vi håper dette vil spore nye arrangører til å ta i bruk Ravnaverden. For dem og deres spillere som skal tre inn i denne spennende verden, er Encyclopedia Corvia ment som både inspirasjon og bakgrunnsmateriale. Et slikt verk blir naturligvis aldri komplett. Hvis du ikke finner emner du mener er viktige kan du opprette en bruker og legge dem inn.

Antall artikler i EC så langt: 1,708

Om artiklene

EC er skrevet med Ravnaverden som ståsted. Det betyr at artiklene liksom er skrevet av personer i Ravnaverden. Husk det når du leser. Endel av artiklene inneholder en gul rute med informasjon fra vårt eget ståsted, med referanser fra vår egen verden.

Ravnaverden er fortsatt under utvikling, og tiden går. Sommeren 2010 avholdt Ravn «Sommerlaiven 2010», som fant sted i Radal i Ravnariket i år 1182 etter Numena, eller aN. Etter det har det vært arrangert to laiver, Oppdrag: Origo i 2021 og Symposium i 2022. Fram mot den kommende laiven Eshryn, i 2023, tikker kalenderen videre mot år 1187 aN i settingen, og følgende hovedutviklinger foregår:

  • Samara fortsetter å gå i oppløsning, og har nå mistet både Khezia, Dalisesa og Uusha, og er i ferd med å miste kontrollen over Valeria, Egog og Toflis.
  • Uroen i Rahel fortsetter, med stadige opprør blant avinske separatister, antiteister og andre.
  • Borgerkrigen i Ravnariket avsluttes med at alliansen av adelsfamiliene Soutiengorge og Eigatun samt den malmaisinske kongen inntar Digborg, den siste skansen for tilhengerne av den avsatte (og henrettede) Kong Fuscus II. Dronning Fontana begynner jobben med å konsolidere nasjonen.
  • Gardariket mister sin siste rest av kontroll over Scatia, som igjen blir en selvstendig nasjon, skjønt i krig mot Byrd, som okkuperer de østligste øyene. I fastlands-Gardariket begynner en ny, stor konflikt mellom de mektige adelshusene, og dronningen velger å tegne permanente fredsavtaler med Rhubilia og Novotrilsk.
  • Øst i Samara begynner felosiene å bygge en separat nasjonal identitet, etter at to skikkelser fra oldtidens Behud-Zeolis ser ut til å ha dukket opp igjen - den mektige magikeren Sharqa samt Prinsesse Ismit, datteren til oldtidsrikets siste konge, den mytiske Kong Felos. Hvordan disse to, som burde ha vært døde i tusen år, har dukket opp igjen, er et gåte.
  • De frie maanske nasjonene (Ectinia, Kir, Xopimeri, Ryohti, Chrei og Cwnth) knytter seg stadig tettere sammen i ulike allianser og handelssamarbeid. Sør-Maan blomstrer både akademisk og økonomisk.
  • Det beryktede Gawashiske Kompani blir omsider utslettet, i det den siste rest av Kompaniet blir arrestert på øya Ucheiala utenfor Rioia.
  • Origo blir besøkt av en delegasjon bestående av akademikere og sjøfolk fra fire ulike maanske nasjoner, og rapporter om magiske, religiøse og andre undre begynner å spre seg. Det viser seg at "fyrtårnet" ved Origo er et enormt origokryss av den samme typen som brukes i iniy, og at stedet Origo er knyttet med mektig magi til flere steder av stor magisk betydning både i Maan og andre steder. Det rapporteres også om ukjente elementaler på dette nordlige kontinentet, og flere av de store universitetene hiver seg nå rundt for å få etablert forskningsstasjoner rundt Origo.
  • En gruppe skolemagikere ledet av kheziske Kadra Baras og fandriske Ibin Ezere er i ferd med å løse Sharqas arkanum, noe som vil kunne gi magikere tilgang til tidsmagi! Det gjenstår å se om denne magien vil bli tilgjengelig utenfor den lille kretsen av eksperter som har jobbet med det, dog.

Enkelte artikler har avsnitt merket med VERITAS. Det som står under denne overskriften er "sannheten", selv om den kanskje ikke er kjent. Om du skal spille en vanlig person uten spesielt mye innsikt i verdenens mysterier, kan du trygt ignorere disse avsnittene.

Startpunkter

Her er noen lenker man kan starte på, og derfra klikke seg videre.